torsdag 28 mars 2013

Lite information

Nu är det efterlängtade påsklovet här. Idag har eleverna pysslat, sett på film, haft skattjakt och spelat spel.De elever som är med i Heliåsgalan har övat till den. En härlig förmiddag med andra ord. Eleverna börjar vanlig tid måndag 8/4

Heliåsgalan 2013 är torsdagen den 25 april 18.00-19.15 i Tonhallen. Galan är obligatorisk eftersom eleverna slutar tidigare under sista skolveckan. Galan är inte bara för eleverna utan ni föräldrar är varmt välkomna.

Åk nio har börjat ett nytt område i svenska, det är referat och området kommer att examineras i form av en inlämning 26/4.

23 /4 är det världsboksdagen och då vill vi att eleverna har med sig en bok som de har läst och kan berätta om. Det kan vara en bok som de läste när de var små som de kommer ihåg eller en bok som de har läst nyligt.

Vi jobbar med att få eleverna att läsa inte bara på och mellan raderna utan även bortom raderna, dvs att koppla till sin egen erfarenhet något man läst, hört eller sett. Det ni som föräldrar kan göra är att prata med era barn om deras böcker, ställ frågor om miljön, personerna i böckerna och be dem beskriva. Detta gynnar elevernas läsförståelse inte bara i ämnet svenska utan även i alla andra ämnen.  När det gäller att läsa, har vi böcker på skolan som eleverna får låna. Vi har även bokbussen som kommer en gång i månaden.

Nu önskar vi er alla en Glad Påsk!

mvh 7-9

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar